Túl vagyunk ezen a verseny is. Röviden ennyivel lehetne összefoglalni a történteket. 
 

Az idei év utolsó versenyén szerettünk volna egy tét nélküli autózással búcsúzni az idei Magyar Bajnokságtól, és végre bebizonyítani, hogy a kis piros méregzsákkal is képesek vagyunk a dobogóra felállni. Bár tudtuk, hogy nem lesz egyszerű menet, hiszen a kategóriában talán most indultunk a legtöbben,szám szerint 9- en, és itt volt mindenki aki számított. Pénteken indultunk Debrecenből és némi autókázás után már Komlón is voltunk. Pályabejárást egy naposra terveztük ,ami a szakaszokat elnézve megoldhatónak tűnt. Szombaton a gépátvétel után már alig vártuk az esti prológot, szerettünk volna ráhangolódni a versenyre és mivel a kocsival is igen keveset mentünk így legalább kipróbáltuk, hogy minden a helyén van e és minden működi a rendeltetésének megfelelően. A próba jól sikerült ,hiszen rögtön megnyertük a 4,4 km-es gyorsot. Tudtuk, hogy az egész heti jó idő csak ideig óráig fog tartani ,hiszen az összes előre jelzés esőt mondott ami szombat éjszaka le is szakadt ,de nem is gyengén. Most készültünk rá ,bár lehetett volna jobban is mert az eső gumik nem mai csirkék voltak,hanem kb. két évesek, de az intermédiáink pedig 2 hónaposak. Látva a reggeli állapotokat mi az eső gumik mellett döntöttünk. Szerintünk jó döntés volt ,bár ezzel sem lehet vízen járni, de legalább az utón maradtunk. Az első Orfűi 28 km-es gyorsra kicsit izgulva álltunk rajthoz,tudtuk,hogy egész este és a rajt pillanatában is áztatta az eső a pályát. Kicsit visszafogottan is indultunk és 5-6 megcsúszás után tudtuk nem lesz egyszerű letalálni Árpádtetőig. Bár nem éreztük tempósnak a menetelünket,és időként még különböző tereptárgyak pl. őzek akadályoztak bennünket a gyors haladásban( a belsőn látszott, ha nem fékezünk akkor lehet vége a versenyünknek már az első gyorson), de sikerült egy kat. 3. időt autózni ,úgy hogy a mögöttünk lévők már 30 s lemaradva értek célba a gyorson. Így nem csoda ha úgy álltunk a Kisvaszari gyors céljához,hogy most tényleg megpróbálunk a dobogóért küzdeni. Sajnos a nagy akarásunknak a szűk nézők elől elzárt részen lett vége miután egy tempós bal kanyar utáni bukkanót kicsi gyorsan abszolváltunk és a bukkanó utáni jobbos már nem sikerült bevenni.
Elhagyva a beton utat ,az út szélén lévő kisebb buckára csúsztunk,ahol felakadtunk a tetejére . A has páncélunk ami a kocsi alját védené, nem engedte mozdulni a kocsit és a levegőben logó első kerekek pedig nem tudtak tapadást találni a levegőben.:)
Néző : O , egy sportbíró sietett segíteni nekünk amit utólag köszönünk is neki,de sajna nem tudtuk a kocsit megmozdítani a buckáról így karcolás mentesen és technikai gond nélkül adtuk fel a küzdelmet a Komlói versenyen.
Miután lement a Rally I osztály a gyorson található segítség nyújtó kocsi egy méteres meghúzás után visszatett minket az útra és saját lábon hagytuk el az utolsó OB. futamot ebben az évben.

Támogatóink:
OMP Autóház Kft. , Citroen Orbán Debrecen, Medipost Kft., Malompark Bevásárló Központ Debrecen, Folkem Kft., Ju-Fo Bt., Alfa Szerszámcentrum Kft., ,Miskolci Likörgyár Ztr., Frekvencia Kft., Palker Papír Kft., Hun-Tools Kft., Avex Kft.( Hauser Kerképárok forgalmazója ),Szikron Kft., Marikoo Kft.( szintetikus dugók tárháza ),UK Geoterhm Kft.( megújuló energiák ), Szakjy Kft.,Bakó Team Kft. 

 

Sajtóanyag

Bejelentkezés

Online

Oldalainkat 34 vendég böngészi