Molnár Pisti és alkalmi navigátora, Novák Balázs is részt vett a szombathelyi ISEUM Rallye-t. Balázsnak ez volt az első alkalom, hogy egy murvás futamon, összkerekes autóval állt rajthoz.

 

Szia Pisti, hogy sikerült a Szombathely?

- Sziasztok! Nagyon jól éreztük magunkat, de el is fáradtunk keményen. Azért csak 130 km volt a gyorsasági össztáv, ráadásul murván. Szerintem ez sokkal jobban igénybe veszi az autót és a versenyzőt is egyaránt. Persze ennek ellenére végig poénkodtuk az egészet.

 

Az előző beszélgetésünk alkalmával említettétek, hogy elsődleges cél a jókedv és a szórakozás. Akkor ez sikerült?

- Igen, ez sikerült! Azért picit próbáltunk a jó eredményre is hajtani, ami majdnem sikerült. A 2. helyről estünk ki a végén, ami azért elég bosszantó...

alt

 

Mi történt?

- Az utolsó körben a turbó megadta magát, így 25 km-en majdnem 2 percet kaptunk... Így úszott el a 2. hely. Bár lejöttünk a gyorsról, de annyi olaj fogyott, hogy nem kockáztattunk.

A 9. gyorson sikerült nagyon jó időt mennünk, annak ellenére, hogy a 2. km-en majdnem „pereceltünk” egy nagyot! Belülről elég rosszul festett a dolog, de végül nem lett komolyabb gond. Elhagytuk viszont a hátsó lököst...

 

Ezt leszámítva az autó, hogy viselkedett? Sikerült megfelelő gumit választani?

- Igen, az autóval nem volt nagyobb probléma, leszámítva ezt a turbó történetet a végén... Gumik tekintetében természetesen használtakkal mentünk. Sok helyen sár volt, így annyira nem jött ki az új és használt gumi közötti különbség.

 

Melyik volt a kedvenc gyorsod?

- A 9. és a 10. gyorsasági szakasz volt a legjobb! Nagyon élveztük.

 

Szombaton kaptatok 1 perc büntetést. Miért?

- Ez egy érdekes dolog volt, kb. 10 mp-el hamarabb érkeztünk az IE-be mint ahogy kellett volna... Ezért 1 perc büntetést kaptunk. Ezt vasárnapra majdnem sikerült is ledolgozunk, csak ugye a turbó beadta a kulcsot...

 

Hol láthatunk Titeket legközelebb?

- Egyelőre nincsenek komolyabb tervek, ami biztos, hogy a Budapest Rallye-n és a Mecseken megyek Mitsubishivel. Egyelőre ennyi.

 

Reklámpartnereink:

Fémtiszta Kft., Jász és Jász Kft., Copy and More Kft., Rodex Kft., Decran Kft., Golf Kft., Pet-Pack Kft., Varrivál Kft., Villámszer Kft. Tekt Kft., Fun Carter Kft., Milky Food Kft., Molvi Trade Kft., Dr. Marcus, Strapa Pack Kft., Iszi Produkt Kft.

 alt

 

Sajtóanyag

Bejelentkezés

Online

Oldalainkat 51 vendég böngészi