Bencsok Péter - jobb1-ben pedig a Speed Rally Team vezetője -  Fodor Krisztián is szerencsét próbált a Riverside Baja-n, ami sajnos nem a tervek szerint alakult számukra. Peti mesélt az eseményekről.

 

- Szia Peti, hogy sikerült a hétvégétek? Milyen volt a hangulat?

Szia, hát egyszer tarts velünk, és ezt a kérdést nem teszed fel többet!
A hangulat fenomenális volt. Többet sírtam a két nap alatt, mint a vatikáni ravatal együtt véve. (persze a nevetéstől).


- Krisztián hogy diktálta az itinert?

Ő kipróbálta milyen ez a terepralis dolog, én pedig kipróbáltam őt. Maradjunk annyiban, hogy Ő marad a rally-nál, nekem pedig következő versenyen remélem már jön a navigátorom.

 alt

- Ha jól tudom, sajnos technikai problémák adódtak már az 1. gyorsasági szakaszon. Mi történt pontosan?

A probléma már itthon kezdődött, mikor az övszemek berakásánál sikeresen át lett fúrva a tank.  
A kocsin egy utólag felszerelt kipufogó dob volt (így vettem) mondtam a srácoknak, hogy az lesz az első ami leszakad. Ők megerősítették, de kb 500 méter után fájdalmas búcsút vettünk tőle. Kicsit gyengült az autó, de a hang kárpótolt! Száguldottunk tovább mikor a Főni bejelentette, fogalma sincs hol vagyunk, menjek valamerre.
Előfutóként még sosem mentem, furcsa is volt néhol a motorháztetőig érő fűben száguldozni. Ha jól emlékszem 16 km volt az első gyors. Na most mi méterszámláló szerint kb 48 km-nél jártunk, amikor úgy döntöttünk, hogy megkeressünk a legközelebbi aszfaltos utat és kiállunk a versenyből.
Beleugrattunk pár szép nagy pocsolyába is, így kaptunk egy kis vizet. Dadogva, de kiértünk nagy nehezen az aszfaltra.
Én már feladtam volna mire Főni mondta, hogy legalább a kocsmáig guruljunk el, ott kényelmesebb lenne megvárni a trélert.
Így is tettünk egy pince hideg „szilvórium” mellett vártuk a felmentő sereget.

 

- A 2. gyorson már el sem indultatok. Nem lehetett megjavítani az autót a helyszínen?

Leömlőtől nem volt rendszer, meg megittuk az áldomást is így elengedtük a dolgot.

 

- Hogyan tovább?

Alapjáraton úgy voltam vele, hogy aminek mennie kell az had menjen, nem is nagyon kíméltem a kocsit. Kapott szép pofonokat, de ahhoz képest elég jól bírta.
A terv már meg van fejben, tudom hogy mik lesznek a következő lépések. Remélem akkor már versenyben megyünk és lesz benne kihívás is.

 

- Köszönöm szépen a beszámolót, és várjuk a folytatást!

 

Reklámpartnereink:
Fémtiszta Kft., Jász és Jász Kft., Copy and More Kft., Rodex Kft., Decran Kft., Golf Kft., Pet-Pack Kft., Varrivál Kft., Villámszer Kft. Tekt Kft., Fun Carter Kft., Milky Food Kft., Molvi Trade Kft., Dr. Marcus, Strapa Pack Kft., Iszi Produkt Kft.

Sajtóanyag

Bejelentkezés

Online

Oldalainkat 53 vendég böngészi