Ezúttal is a legjobb kétkerékhajtású autóval versenyző páros lett Bútor Róbert és Tóth Vilmos a Komló Ralin.

 

Bútor Róbert: – Az volt a célunk, hogy abszolútban minél előrébb végezzünk a Komló Ralin. A Mecsek Rali óta sok területen próbáltunk fejlődni és nagyon hasznos volt most is a verseny előtti tesztünk. Nagyon kíváncsi voltam, hogy mennyit sikerült fejlődnünk a két verseny között. Ezt pontosan nem tudtuk meg, mert ahhoz végig száraz pályák kellettek volna.

 

– Az esőben sikerült jól kezdenünk. Az abszolút ötödik, az ORB értékelésben pedig a második helyen is álltunk, amire azt gondolom, hogy nem rossz eredmény. Az utolsó körre sajnos felszáradt a pálya. Nem akartam kockáztatni, gondoltam, az erdőben biztosan vízfoltos lesz a pálya, ezért intermédia gumikat raktunk fel, de a slick lett volna a helyes döntés. Sajnos a száraz pályákon az N csoport eleje egyértelműen gyorsabb volt nálunk.


– A verseny nagyon tetszett. Jó hangulatú egynapos futam volt, azt hiszem, akár példaértékű is lehet a rendezés. Bár mi is jobban örültünk volna, hogy ha egy kicsit többen szurkolnak a pályák szélén, de reméljük, jövőre sikerül több szurkolót kicsábítani. Ezért mi is mindent meg fogunk tenni.

– Abszolút pozitívan értékelem a két versenyünket a Citroën C2 Szuper–1600-assal. Most már száraz és vizes aszfaltra is megvannak a beállításaink, nekem is sikerült hozzászoknom az autóhoz. Rengeteg tapasztalatot szereztünk vele, amiket jövőre az első versenytől kezdve kamatoztatni tudunk.

– Nagyon örülök annak is, hogy egy ilyen jól működő csapatot sikerült összeállítanunk, hiszen ezen a két versenyen a csapat éppúgy vizsgázott, mint az autó és a versenyzők. 2001 óta folyamatosan gyári csapatban versenyeztem, ahol csak az volt a dolgom, hogy beüljek az autóba és menjek vele. Most szembesültem vele, hogy mennyi mindent kell intézni a csapat körül. Van több segítségem is, de a szervezés nagy része így is rám hárul.

– Az volt a célom, hogy egy jó hangulatú magyar csapatot hozzunk össze, amelyik egy vb-szintű autót megfelelő módon tud üzemeltetni. Ezt sikerült megvalósítanunk, ami az idei év legnagyobb eredménye. Köszönöm mindenkinek, aki a munkájával és lelkesedésével hozzájárult a sikereinkhez.

Sajtóanyag

Bejelentkezés

Online

Oldalainkat 54 vendég böngészi