Akárcsak egy boxmeccsen: Szikszai vs. Katona.

 

…a háttérben halljuk a híres ringszpíker, Michael Buffer hangját: „Lets get ready to rumble!” A tömeg őrjöng, és idén utoljára Kunmadarason bőgnek fel a motorok a Jobb33 Kupasorozat keretein belül. Ez a tömeg pedig még egyszer láthatja, amit idén már négyszer: a kis Trabantos nekifeszül a nagy BMW-nek, és öldöklő, olykor tizedmásodpercekre menő küzdelemben vívnak a győzelemért, amit hol az egyik, hol a másik szerez meg, majd önfeledten ugranak a dobogó legmagasabb fokára. Ez a verseny azonban mégis más lesz. Hiába a négy verseny, a négy helyszín, a négyféle minőségű pálya, Katona Gyula és Szikszai Béla azonos pontszámmal vezetik az idei pontversenyt. A képlet tehát egyszerű, aki előrébb végez, az lesz a bajnok…

 

A Jobb33 Autósport Egyesületnek az idei évben sikerült azt elérnie, hogy az önálló kupasorozatuk öt fordulóját öt különböző helyszínen, és négy különböző minőségű pályán rendezzék meg. Kabán a jeges havon csúszkálhattak a versenyzők; Kenderesen a házak között tekergő nyomvonalon a sárfelhordások nehezítették meg mindenki dolgát; Nádudvaron végre igazi rallys időben száraz aszfalton versenyezhettek; Mezőpeterden a murván poroltak; jövő vasárnap Kunmadarason pedig ismét visszatérnek a betonra, de ezúttal is lesz újdonság az előzőkhöz képest: ez lesz a bajnokság leghosszabb pályája, a maga 3,3 kilométerével. Ezt a nevezőszámtól függően legalább háromszor teljesítheti mindenki, amiből a szabályoknak megfelelően a legjobb kettő kerül értékelésre.

 

A pálya a kunmadarasi reptér kifutópályáján kerül kialakításra, aminek minősége 100%-ban aszfalt minőségű beton. Az első futam rajtja 9:15-kor lesz. (Senki ne felejtse el, hogy 25-én vasárnap hajnalban óraállítás is lesz!)

 

Mindenféleképpen izgalmas és látványos verseny várható, hiszen Kunmadarasnak hatalmas hagyományai vannak a környék rallyversenyei tekintetében. A bajnokság „állandó” versenyzőin kívül már több felsőbb kategóriás (RTE, R2) versenyző is jelezte indulási szándékát. Mindemellett egyfajta „garanciát” nyújthat az elmúlt évek utolsó versenyeinek nevezőszámai: 2006. Hortobágy – 78 induló, 2007. Hortobágy – 89 induló, 2008. Kaba – 86 induló. Ha ez a sorozat most sem szakadna meg, akkor az év minden bizonnyal legjobb versenye kerülne megrendezésre.

 

Az már fentebb kiderült, hogy még az abszolút bajnoknak sem tudjuk a nevét, de rajtuk kívül is van kire figyelni: az már biztos, hogy az első két hely elkelt, hiszen a két éllovast már nem érheti utol senki, de a harmadik helyre matematikailag még 4 versenyzőnek van esélye – Békési Lajosnak, Hajósi Miklósnak, Szél Sándornak és Szalóczi Istvánnak. A1-es kategóriában is nyitott még a bajnoki cím sorsa: Feke Lajos és Major Tamás is 28-28 pontot gyűjtött eddig. A3-ban még hárman pályáznak az év végi legnagyobb serlegért: Hajósi Miklós, Kárai András és Oros Tamás. N2-ben is van még némi esélye Nagy Józsefnek arra, hogy befogja Szél Sándort, de a nyolc pontot már nagyon nehéz lesz ledolgoznia.

 

Október 25-én tehát várnak mindenkit szeretettel a rendezők Kunmadarason (idén sajnos utoljára), akár versenyző, akár nézőként. Utcai autóval is lehetséges a nevezés!

 

A verseny hivatalos honlapja: www.jobb33.gportal.hu

Versenykiírás: http://jobb33.gportal.hu/gindex.php?pg=31277631

Bővebb információ: Kárai István 20/ 91-19-657

 Forrás: http://www.rallysprint.hu

Köszönet a verseny főszponzorának, a Norton-4 Kft-nek!!!

allejandro

 

RallySrint

Bejelentkezés

Online

Oldalainkat 60 vendég böngészi