Önfeledt beszélgetés Ámon Olivér PRO kategóriás Drift versenyzővel! 


 

 

Hajóka: Kedves Olivér, apukádtól hallottam, hogy már gyerekkorodban megcsapott a benzingőz illata:

Olivér: Négy éves koromban kaptam édesapámtól egy Gokoratot. Azzal ugyan nem jártam versenyre, de amikor időm engedte „játszottam” vele. Hat évesen egy kis Polskival csapattam, amiben már kézi váltó is volt, így magamnak tudtam a sebességet váltani. Ezután átnyergeltem az összkerék meghajtású Subarura. Sajna az egyiket szétnyúztam, a másikkal pedig felborultunk Pilisszentkereszt környékén az erdőben. Később egy Mitsubishi Lancer következett, amivel folytattam a kormánytekergetést. Ezzel párhuzamosan kezdődött az FRT-zés, ahol egy 230-as 124-es Mercivel álltam rajthoz. Egyszerű hegesztett difi és egy hidrós kézifék volt benne a tuning. Ezzel a kocsival az FRT junior bajnokságban 15 évesen II. lettem. 2008-ban Speed–Proex kupasorozatban kategória és Junior bajnok voltam. 

Hajóka: Mi vezetett a Drift szakághoz?


Olivér: A Drift úgy jött képbe, hogy már a 3000-es 124-es Mercivel is drifteltem és mondták sokan, hogy próbáljam ki magam verseny közben is. Az eddigi tapasztalataim és eredményei felbátorítottak, hogy az induljak a Gymkhanan is! Mivel szerettem keresztbe csapatni a Mercivel, kaptam sok ajándéknevezést is. Akkor még nem időre mentem, hanem a közönségnek és magamnak autóztam. Egyszer Kakucson indultam Szegesdi Gáborral Team - Driftben, ahol nem kis meglepetésre másodikak lettünk! A PRO licencet ezzel az autóval tettem le Kakucson a Drifting.hu csapatánál. 17 évesen a legfiatalabb PRO kategóriás versenyző vagyok. Most Tökölön mentem először Drift versenyen, és itt tanultam meg a szabályokat is. Ezért az első Team – Drift méterektől féltem, de aztán annál jobban megtetszett. Fura volt, hogy csúsztatva kell követni a másik felet. Mivel az első körön nem akadtunk össze így már bátrabban fordultam a következőre.

Hajóka: Mik a 2011-es Drift irányú terveid:


Olivér: Az Országos Hell Energy Drift futamokon szeretnék indulni, mindegyiken. Mivel megnyertem az idei első Gymkhanat, Amatőr kategóriában, így az elkövetkezőkön térítésmentesen indulhatok és igyekszem ott ismét a dobogó legfelső fokára állni! Bár most már ezzel a bálnával nem lesz könnyű, ugyanis alig fér el a bóják közt.

Hajóka: Sok sikert a versenyeken!

Olivér: Köszönöm!

Köszönet a támogatóimnak!

BENZ-ÁMON KFT, VTN-Hungary.hu, Szélvédő.hu

 

forrás: www.hajoka.hu

Bejelentkezés

Online

Oldalainkat 82 vendég böngészi