Riport Révész Tomi Rallycross versenyzővel.


 

 
Hajóka: Láttam a honlapodon a Nyírádi teszt videódat, azon nem látszott a több év kihagyás:

Tomi: Nagyon nehéz erre válaszolni, ugye Dubaiban mentem Suzuki kupában, Rally Túrában egy A-s Mitsubishivel a Pethő Tyutyu félével, Autcross EB-n a BALU féle EVO VIII. Mitsubishivel illetve Dubaiban a Seat Leonnal a 24 órás versenyen.
A versenyzés olyan, mint a biciklizés, nem lehet elfelejteni.
Nagyon sokan hívtak és emailban is érdeklődtek, hogy mikor lesz a teszt és hány napos lesz. Én értetlenül álltam a kérdés előtt, ugyanis ezek a kocsik nagyon ki vannak hegyezve. Nyirádon beleültem mentem pár kört, ami jól sikerült, úgy érzem, hogy az elvárásomnak megfelelően teljesítettem. Sokkal több van még a kocsiban, első nekirugaszkodásra ennyit tudtam belőle kihozni.

Hajóka: A Toyota Corolla WRC-hez képes mivel másabb a Skoda Fábia MK2 T16 4X4?

Tomi: Úgy tudom hasonlítani a Corollához, hogy öt év eltelt, és annyival fejlettebb a Fábia. Fordulékonyabb és pontosabb váltások jellemzik a vezetés közben.

Hajóka: Mikor mentél RC utoljára és milyen eredményekkel büszkélkedhetsz?

Tomi: 2005-ben mentem utoljára, sajnos megszakadt akkor egy sorozat. Most pedig lehetőség adódott, hogy visszakerüljek, én pedig éltem vele!
Kétszeres Magyar Bajnok vagyok, Európában tizenkettedik voltam anno összetettebben.

Hajóka: Volt Rally felé is kacsingatásod anno, láthatunk-e még Rally pályán?

Tomi: Anno mikor mentem Rally 1-ben az Érdi Tibi féle Subaruval, akkor még nagyon fiatal voltam és sokkal tapasztalatlanabb, mint most. Nagyon szokatlan volt akkor a navigátor, én zöldfülű voltam igazából véve. Túl erős falat volt a Rally első osztály WRC kategóriája.
2009-ben nem bírtam ülni a fenekemen, hiányzott a benzingőz és valamivel szerettem volna indulni az RTE-ben. Sajnos a céges elfoglaltságaim miatt nem tudtam minden versenyen részt venni.

Hajóka: Milyen elvárást támasztasz magaddal a Húsvéti futamon?

Tomi: Nagyon dezsavű érzésem van, mert szinte mindenki ezt a kérdéssel bombáz főleg. Szeretnék saját magamnak megfelelni, és nem fogok belemenni olyan nemű csete-patéba ami esetleg rajtam kívülálló okokból rosszul sülhet el, és negatív fényt vessen rám.

Hajóka: Hányadik Országos Bajnoki futamon indulsz a hétvégén?

Tomi: Gőzöm nincs, nem számoltam, nagyon sok kupám van otthon.
Egy évet mentem másod osztályban egy évet Euro 2000-ben, és három évet mentem a DIV1 kategóriában.

Hajóka: Mondanál a Dubai kiruccanásaidról és a RC terveidről egy pár szót?

Tomi: Huszonnyolc évesen mentem ki Dubai-ba. Igazából véve belefáradtam itthon ebbe az őrült hajtásba, dolgozásba amilyen életritmust folytattam. Reggel héttől este hétig, este héttől reggel hétig dolgozni.
Adódott egy lehetőség, hogy a Galotti Róberttel és a Zengő Zoltánnal hárman karöltve csináljunk egy Suzuki Kupát Dubaiba. Itt Robi volt a fő ötletadó mivel ő több mint hat éve kint él. Hat hónapot töltöttem kint egyhuzamban, de előtte is és utána is jártam ki. Most márciusban voltam kint utoljára. A Suzuki Kupa működik, a fiúk azt csinálják, de én már szervesen nem veszek részt benne.

Hajóka: Rallycross terveid:

Tomi: Nagyon nehéz kimondani, de egy ilyen technikával alattam egyetlen egy cél lebeg előttem…….
Óriási felelősség van rajtam, mert a kocsi az tudja dolgát, a többi rajtam múlik. Nagyon elszánt vagyok, teljes mértékben szellemileg és fizikailag fel vagyok készülve. Csak arra összpontosítok, hogy minél gyorsabban, szebben és nézőbarátabban versenyezzek. Ezt a három dolgot kell úgy összeötvöznöm, hogy a sporttársakkal méltóan meg tudjak küzdeni. Szeretnék elől autózni, de úgy hogy a nézők is ki legyenek szolgálva. 
Harsányi Zoliban, Spiciben, Kotán Petiben méltó ellenfelet látok, a többi sporttársról sajnos nem tudom, hogy milyen technikával jönnek.
Az autó paraméterei: Skoda Fábia MK2 T16 4X4 2000ccm, kb 560LE és 800Nm, a versenyülés a B oszlop vonalában található a jó súlyelosztás végett. 


Köszönet a Támogatóknak: Révész Trans, Lerton Trans, RETRO RÁDIÓ, Aventinus Hotel, Bulváros.hu, Dubaiprogramok.hu, Nyírlog Kft, Nyirád Motorsport Centrum.

Bővebb infót rólam és a Fábiáról:
http://www.revesztomi.com
http://www.facebook.com/revesztomicom találhatnak!

Szurkoljunk Tomi-nak közösen!
 

- Hajósi Miklós -
Fotó: Cross-Boy

Bejelentkezés

Online

Oldalainkat 53 vendég böngészi