Rolandot kérdeztem telefonon: 

 

 

Hogyan érzed magad így, egy héttel a rajt előtt:

- Nagyon várom a versenyt, van bennem egy kellemes kis feszültség, kellemes stressz. Epekedve várjuk már minden nap és figyeljük a nevezési listát, hogy kik is neveztek eddig. A mentális felkészülés folyik most a fejünkben.

Így utólag visszatekintve, hogy értékeled 2010. évi szezont?

- Az egyik legjobb szezonom volt, sőt a talán a legjobb. Az autó teljesen tökéletes volt egész évben, és a szerviz is jól fel volt készülve. Persze kalandok is voltak, de ezek hozzá tartoznak a versenyzéshez.

 Tavalyi versenyeitek közül melyikre emlékszel a legszívesebben vissza, és miért?

- Mindegyik versenyre szívesen emlékszem vissza, viszont ez volt a kedvenc évem minden szempontból. A Miskolc Rallyn kettős érzés fogott el. Az egyik legizgalmasabb futam volt számomra. Imádtam a sötétben menni. Sajnáltam, hogy az egyik barátom balesetet szenvedett, ott mi működtünk közre a mentésben. Emiatt van bennem kellemetlen érzés. Jó hogy tudtunk segíteni, de rossz hogy kellett.

Hányadik Historic versenyedre készülsz? 

- A harmadik teljes szezonra készülök.
 
Milyen elvárást támasztasz magaddal szemben 2011-ben 2010-hez képest?  

- Minden versenyen mosolyogni akarok, és jól szeretném magam érezni a navigátorommal, testvéremmel Varga Sanyóval együtt.

 Aszfalt vagy murva, vizes vagy száraz a kedvenced?

 -  A Magda Robival teljesen mindegy volt, mert mellette, minden versenyen élveztem menni.  A Historic csak aszfalton megy, így nem tudok nyilatkozni, mert nem mentem murván. Egy szer volt murvás versenyem Szombathelyen, de akkor totálkárral fejeztem be egy Suzuki Swift  1.3-at, mint előfutó.  Igazából mindent szeretek, ha ki kell emelnem a tavalyi évről a Kisterenyei körgyors, Cered – Zagyvaróna a legjobb pályák egyikei. Én ott nőttem föl a két pálya mellett, ezért vagyok elfogult. Nagyon sajnálom, hogy nem lesz az Eger Rallyn a Parádsasvár- Szuha, mert az a harmadik kedvencem. De nagy vágyam még,  egyszer Szoros patak – Parádsasvár szakaszon versenyezni!

Ki fog navigálni neked 2011-ben, van-e új elvárás vele szemben?
 
- Az öcsém fog navigálni első osztályban. Elvárás nincs, mert abszolút össze vagyunk szokva.

Navigált neked más is, vagy mindig vele indultál? 

Tavaly 4 navigátort fogyasztottam el. Mindegyikükkel teljesen jó volt a versenyzés. Maximálisan össze tudtam hangolódni velük.

A 2010-es technika marad, vagy van fejlesztés 2011-re?
 
- Teljesen más autóval megyünk, tavaly a Gruppe N-es 2101 Ladával, az idén pedig vissza ülünk, a tavaly előtti Gruppe II. 2101-es Ladába. 3 éve „Szelepékkel” versenyzek ugyanazzal a csapattal. Ők építik és szervizelik az autókat. Valamint köszönöm a szurkolást a nézőknek és barátaimnak

Támogatók: Opel Maxabo, MaxRent, Siemac, Baranyametall, Budapest Motors, CYEB, Gk-Projekt, Qualysoft, Gramercy, Orto-Bán Kft, Bajumed Kft,

 

- Hajósi Miklós -

Bejelentkezés

Online

Oldalainkat 68 vendég böngészi