alt

A bajnokság 3. helyét célozza meg az utolsó két versenyen a Turi-Percze páros.

 

 

Hogy sikerült a veszprémi futam?

Minden rendben volt. Volt egy tesztünk a verseny előtt, ahol rájöttünk egy problémára. Az autóban egy hajtásszivattyú el volt romolva, a rajt után 1-2 perccel már nem volt hajtásunk. 12-14-baros nyomás helyett 2,6,8,10 volt a maximum, folyamatosan ingadozott és ennek egyformának kell lenni. Nem tudjuk, hogy mióta szenvedhetünk ezzel a problémával. Ki lett cserélve és onnantól kezdve úgy éreztük, hogy jól működik az autó.

alt       

A futamon elért eredménnyel elégedett vagy?

Elégedett vagyok! Volt egy defektünk, ott egy 17 másodpercet veszítettem el, és az utolsó gyorson oldalára borultunk az autónak, ott is fél percet hagytunk. Ezek a pályák a Super 2000-res autóknak kedveznek, de az eredményünk még így is nagyon jó volt.       

Két szerencsétlen boruláson vagy túl az idei évben, de viszont szerencsésnek is mondható, mert beértetek mindkétszer. Viszont az anyagi kár gondolom, szűkíti a költségvetéseteket. 

Igen, ez tényleg így van, ahogy mondod. Itt az anyagi kár, ami a jelentős, mert mindkétszer egy helyet csúsztunk vissza. Ebben a helyzetben, ami most van az országban, nagyon nehéz mindent összerakni a következő futamokra.

alt

Az autó hogy áll, sikerült kijavítani a sérüléseket?

Sikerült, már lakatosműhelybe van, akkora óriási sérülések nem voltak, de nem olcsó így sem. Ezeket kell orvosolni, és onnantól kezdve mehet tovább minden. 

A múlt-héten egy gokart versenyen voltál jelen, ahol többek közt tanácsokkal láttad el a versenyzőket, hogy telt? 

Meghívtak erre a versenyre és nagyon jó volt. Mi is tesztelgettük, próbálgattuk a gokartokat, nagyon jó érzés volt. Úgy gondolom, ez a fiatalságnak nagyon jó lehetőség, ilyen környezetekben mérjék össze az erejüket, és innentől kezdve talán könnyebb lesz nekik a versenyzés. 

alt         

A veszprémi verseny rövid sprint jellegű volt és a Borsod Rally is hasonló lesz, kicsit több km-rel, neked melyik típusú versenyek tetszenek jobban? Rövid pörgős, vagy hosszabb nyugisabb?

Kevés olyan lehetőség van most Magyarországon, ahol nagyon jó pályák lehetnének, vagy nem adják oda, vagy mindig közbe jön valami. Jobb lenne egy hosszabb verseny, de a rendezők, ha csak így tudják megcsinálni, akkor ezen kell versenyezni, mert valahol a bajnokságot végig kell csinálnunk.     

A borsodi versenyre készültök már?

Készülni készülünk, a tréningezés az még nagyon messze van, majd a verseny előtti napokban lehet. Azt hiszem, ma van a nevezési zárlat. Nagyon bízom benne, hogy sokkal több nevező lesz itt a mai éjszakán. 

Motiváltabb vagy, ha több ember ellen versenyzel?

Nem vagyok motiváltabb, de a rendezőknek nehezebb megrendezni egy futamot, ha kevesebb nevező van. 

alt 

A bajnokság 3. helyéért Herczig Norbiékkal kell majd megküzdenetek, hogy véled, milyenek az esélyeid?

Én úgy gondolom, ha minden rendben lesz az autóval, és nem lesznek gondjaink, nem hibázok, mint az idén már kétszer is, akkor remélem, hogy nem okoz problémát.

A jövő évetekről lehet már tudni valamit?

Semmit nem tudunk még, az idei évet csináljuk végig, aztán majd elgondolkodunk a jövő éven.       

Köszönöm szépen!

Én is köszönöm!

Talián János

Bejelentkezés

Online

Oldalainkat 55 vendég böngészi