alt

Előfutóként szeretett volna indulni... 

 

 

Mikor és hogy merült fel az indulás lehetősége?

A Topp Zoliéktól jött az ötlet és a lehetőség, amit utólag is nagyon-nagyon szeretnék megköszönni, egy hatalmas élménnyel lettem gazdagabb és ez a szülinapom picit jobbra sikerült mint a tavalyi…

Mentél-e a verseny előtt az autóval?

20 km-t teszteltünk, de intermédia gumikkal és teljesen száraz pályán, de arra jó volt, hogy csúszkáljunk és megérezzük az autót, ez másnap kamatozott talán.

Kik segítetek felkészülni a versenyre?

A Topp-Cars csapatából mindenki nagyon segítőkész volt és rengeteg információt kaptam, továbbá köszönöm Hideg Laci (alias Sztik)-nek hogy bevállalta a navigátori szerepet, Testvéremnek és Kálmánczi Bazsinak a vezetési tanácsokat és elnézést akit kihagytam a sorból, voltak bőven .

A Richard Burns Rally-ban N4-es magyar bajnok vagy és igen nagy fölényel nyerted a bajnokságot esetleg ez adott kedvet ahhoz, hogy élesben is megmérettesd magad?

Igen ott is kialakul az emberben a versenyszellem, de igazán sose volt versenyzői ambicióm. Amikor navigáltam Szabó Ádámnak, az abszolút kielégített, nagyon élveztem, eszembe se jutott a vezetés. Ez most egy lehetőség volt, amit hiba lett volna kihagyni, de továbbra se gondolom, hogy nekem versenyeznem kellene, van nálam sokkal ügyesebb a családban. De soha ne mondd hogy soha, úgyhogy meglátjuk mit hoz a jövő!

Az RBR mennyire élethű, lehet-e tapasztalatokat gyűjteni benne a valós versenyzéshez vagy ez csak játék? 

Az RBR abból a szempontból segítség szerintem, hogy a pályát fel tudod dolgozni és összerakod a képet, hogy hogyan fogsz végigmenni rajta. De ott nincs sebesség és félelemérzeted és azért az nagyban átalakítja a helyzetet. Az autó irányítása hasonló a játékhoz, ha ott jól megy, könnyen át lehet ültetni az életbe, de hozzáteszem, ezen a szinten könnyű elvezetni ezt az autót, innen tovább gyorsulni még 5-6 mp-et az-az igazán nagy feladat.

Az hogy navigátor voltál, mennyi segítséget ad a vezetésben?

Rengeteget számít, sok mindent megéltünk az Ádámmal régen és sokat lestem el tőle is, illetve a Tesómtól a teszteken. Köszi nekik így utólag is. 

alt
Fotó: Hurta Zoltán

Mennyire vagy elégedett az eredménnyel?

Álmaimban sem gondoltam ilyen eredményről, tulajdonképp előfutni szerettem volna, de nem voltam itthon 1 hétig és a Topp Gergely Úr elintézte a sorsomat, de talán nem hibázott olyan nagyot! 

Lesz-e folytatás? 

Csakis erről az egy futamról volt szó, de ha délután sorban állnak a szponzorok és kopognak, nem küldjük el őket.

Talián János

 

Bejelentkezés

Online

Oldalainkat 76 vendég böngészi