... külföldön versenyezne, de a Mecsek Rallyt semmiféleképpen nem hagyná ki.  

 

 

A tavalyi évről mesélnél egy kicsit?

A tavalyi évünk felemásra sikerült, legfőképp a támogatók hiánya miatt. Ahol elindultunk, tesztversenyként fogtuk fel. Az évet egy horvát bajnoki futammal és a Mikulás Rallye-val zártuk, ami nagyon jól végződött és nagyon jó hangulatban telt.  

A horvát futamról mesélnél egy kicsit bővebben?

A csapattal megbeszéltük, hogy egy kicsit ki kéne mozdulni ebből a monoton helyzetből, ami itthon van, és nagyon jól sikerült. Felszabadultan tudtunk autózni, nagyon komoly ellenfelek voltak kint is, teljesen más beállításokat kell használni, mint itthon, teljesen más az aszfalt minősége, úgyhogy nagyon sokat kell gyakorolni ott, mire az autót be tudja állítani az ember, és a vezetési stílusát is arra az aszfaltra kell hangolni. Végül egy 3. hely sikerült, amit nagyon jónak könyveltünk el.         

 

Idei tervek?

Mentünk az orfűi sprinten, ahol több licences versenyző is elindult. Nem versenyezni mentünk, hanem tesztelni illetve visszaszokni az autóba. Autókáztunk egy kicsit. Szívem szerint itthon nem akarok menni, az itteni légkör miatt szívem szerint inkább külföldön mennék, viszont ezt a támogatói körforgás fogja meghatározni majd.

Az orfűi versenyen a 33 mm-es szűkítővel mentetek?

Igen! Viszont az autó pénteken lett kész, nem volt beprogramozva, nem volt beállítva a motorja, a programozás még hátra van, így az autó is jobb lesz. Kopott gumikon mentünk, beállításokat próbálgattunk, így az eredményt nem is figyeltük.

Az Eger Rallyn mentek (hiszen neveztetek)?

Igen, neveztünk! Egyelőre úgy néz ki, hogy megyünk, még kell egy hét, hogy eldőljön, biztosan ott leszünk-e vagy sem.  

Az Eger Rally nevezési listán van egy csapattársad, a román Claudiu David, a többi versenyen is fog menni?

Szeretne ő is Magyarországon indulni, mert elmondása szerint nagyon erősek az ellenfelek. Viszont ő most kint van Amerikában, és az amerikai bajnokságban szeretne indulni, próbál helytállni. Gondolom neki is az anyagiak, a támogatói kör fogja meghatározni, hogy indul-e itthon is vagy csak Amerikában, úgyhogy szerintem még az se száz százalék. 

Szerinted te ebből profitálhatsz, gondolok itt egy kis háziversenyre csapaton belül?

Igen, profitálhatok, mert nagyon gyors pilóta, már ment a VB-n is több versenyt és eredményt is ért el, úgyhogy nagy húzóerő lenne, ha ő menne és nagyon erős ellenfél, lépést kell majd vele tartani, ha megy! 

Szerinted a hazai viszonyok közt van esélye az N4-es autóknak a Super2000-sek ellen?

Én úgy gondolom, hogy közel tudnak menni, viszont szerintem nem kéne, hogy az N-es megverje a Super2000-es autókat. A Super2000-es jobb autó, jobb a futóműve, jobb a féke, jobb a kanyarsebessége, elvileg a Super2000-esnek jobbnak kell lennie. Bár itt az elejében néhányan nagyon küzdenek (most nem mondok neveket), hogy megverjék a Super2000-seket, szerintem vegyenek S2000-es autót, és menjenek azzal, minden áron nem kell, hogy megverje az N-es az S2000-est, de hát Magyarország, külföldön nem tudják megverni őket, de mivel itthon vagyunk, itt bármi lehet.  

Ki fog navigálni idén?

Ahol indulunk, ott Czakó Janek fog navigálni, gyerekkori barátom, együtt kezdtük a versenyzést, és idén újra összeültünk.

Említetted a külföldi versenyzést, van konkrét terv, hogy hol mennétek?

Nekünk igazából nagyon-nagyon megtetszet a horvát bajnokság, nagyon szimpatikusak az emberek, a rendezők, a versenyzőtársak, teljesen máshogy állnak a dolgokhoz, segítik az embert, és nincs vérre menő harc, hogy bármi áron nyerjenek.

Ha ott mennétek, akkor teljes szezon a cél, vagy ahogy sikerülne?

Egyelőre, ahogy sikerülne, nyílván jó lenne egy teljes szezont menni, azonban egy Mecsek Rallyt semmiféleképpen se hagynék ki!

Támogatók?

Biztosat nem tudok mondani, úgyhogy nem is mondok semmit, még kialakulóban van, nincs ez még teljesen letisztázva, úgyhogy ez még várat magára egy picit.

Köszönöm!  

                                                                                                                                                   Talián János

 

Bejelentkezés

Online

Oldalainkat 70 vendég böngészi