Tartalmas riport Ifj. Rabócsi Tiborral a tavalyi évéről, az idei terveiről és a Nyírség Rallyról.
 

 


Hogy sikerült a tavalyi szezonotok?
 

Összességében felemásnak, voltak biztató eredmények tulajdonképpen még mindig nem az igazi, tehát nem az amit szerettünk volna! Ugye itt az utolsó futamon a Nyírség Rallyn kicsit hazai pályának számított, ott egy 5. helyezést értünk el, amiről azt gondolom, hogy talán reális volt. Az előző versenyeinken is voltak jó eredményeink, de azért nem voltak hiba mentesek. Az gondolom, hogy a tavalyi év felemás volt.

Idei tervek?

Azt még nemtudom hogy fog alakulni, mert a versenyautómat eladtam és egy barátom fog vele menni Rally-Túrában. Mi is szeretnénk egy pár futamon menni, még nem tudom melyik futamokon, teljes évet nem fogunk tudni menni! Ebben az évben az anyagi lehetőségeink ezt nem engedik meg. Szeretnénk egy murván és egy aszfalton menni, nagy terveink azért nincsenek, de remélem ezeken a futamokon jó helyezést, tudunk majd elérni! Lényeg, hogy a következő idényre ne essünk ki a ritmusból!

Milyen autóval mennétek ezeken a versenyeken?

Természetesen azzal az Evo 9-el amit eladtam, azt szeretném visszabérelni! Esetleg lehet egy S2000-est is kipróbálnánk, még ebben nem döntöttünk, tervezése folyamatban van! A Rabócsi Ringgel kapcsolatos rendezvények nagyon sok időmet lefogják kötni ebben az évben, nagyon sok eseményünk lesz! Rallycross, drift, rallysprint és gokart bajnoki futamok, nagyon színes a paletta. Van mit tevékenykednünk a rally mellett is úgyhogy időben és energiában is kedvezőbbek a dolgok. Gyakorlatilag az a helyzet ami a rallyban folyik, hogy mondjam hogy ne sértsek meg senkit, az nekünk nem elfogadható. Azt kell hogy mondjam ilyen bajnokságban az ember nem feltétlen szívesen versenyzik. Nem értek nagyon sok dolgot! A mostani szakág az RSB az nincs ínyünkre igazából. Most tudomásul vesszük hogy ők vannak és majd eldöntjük, hogy akarunk-e így versenyezni vagy nem.

Tavaly Adamovics Márkkal karöltve rendeztetek egy ORB versenyt (Nyírség Rallyt), ami az idei év legelső előzetes naptárjában is szerepelt, de végül a Borsod Rally kapott helyet a (végleges) naptárban, erről kaptatok valami tájékoztatást mért került ki a Nyírség Rally a naptárból.

Igen természetesen, gyakorlatilag elég komolyan részt is vettem a versenyben, mind pénzügyi mind szakmai részről, igen ez nekünk is elég meglepő volt, számunkra is érthetetlen és elfogadhatatlan a mai napig. Decemberben rendelkezésre bocsátottunk az RSB-nek, minden fajta szerződést ami a rendezvénnyel kapcsolatos lenne 2010-ben, úgy az engedélyek mind a szponzorok tekintetében. Gyakorlatilag minden olyan dolog rendelkezésre ált ami megkockáztatom, abban az időpontban még senkinek. Ennek ellenére az RSB velünk nem egyeztetve ki jelölt egy másik rendezvényt a mi bejelentet idő pontunkra, ez megdöbbentett minket is mert ezzel nem számoltunk, tulajdonképpen nem is értem a mai napig nem kaptunk egyetlen épkézláb magyarázatott se, hogy lehet egy olyan versenynek ki kerülni a versenynaptárból ami minden feladatott teljesített. Egy dolgot hoztak fel a tavalyi évben, hogy hosszú volt az etap kilométer, egyébként ez nem a mi döntésünk volt, hanem egy közös megállapodás volt, ebben az évben szerettük volna csökkenteni az etap távolságot erre is volt már opciónk, de tulajdonképpen meg se hallgattak minket. Mi mindet letetünk az asztalra, mindent befizetünk. A mai napig nem értjük, hogy olyan rendező ki megjelenik RSO Kft. –ként majd egy másik cégként, aztán januárban átépül, kap egy versenyt. Még azt sem tudjuk, hogy van-e esélyűnk a rendezvényre, amit bejelentetünk egyre kevesebbet, látok, úgy hogy megmondom őszintén a mai napig ezt az RSB félé dolgot nem értsük. Nem kaptunk semmilyen tájékoztatást, nem tudjuk miért nem szerepel benne, azt tudjuk hogy jött egy verseny Kazincbarcikán, murván aki bekerült helyettünk, mi sem értjük igazából.                  

A közeljövőben van esély újabb Nyírségi versenyre? Akár RTE versenyként?

Alapvetően az első osztály lenne a célunk, hiszen erre építettük fel az egész projektet a szponzorokkal, így most rövidtávon nem, de ha lehetőséget kaptunk volna, hogy idén Rally Túra versenyt rendezünk, nagyon szívesen rendeztünk volna. A tavalyiból ki indulva szeretünk volna egy két újdonságot hozni, alap vetően a tavalyi sem sikerült rosszul, bár erről megoszlanak a vélemények. Az etap távolság az tényleg hosszúra sikeredet, tavaly ezek voltak a lehetőségeink, idén újabb lehetőségek lettek volna, hogy rövidítsünk. Nem tudjuk hogy mit fog hozni a jövő, a mi elképzeléseink teljesen másak mint a mostani RSB-é. Amíg ez az RSB van addig úgy gondolom nem akarunk minden áron versenytrendezni. Ha úgy adódnak a lehetőségek, hogy hosszabb távon tudunk előrébb lépni, akkor szeretnénk többet a dologgal foglakozni, de úgyérzem most nem ez az időszak van. Márk, mint főrendező a versenyt annak ellenére megrendezte, hogy az utolsó pillanatban sokan mondták vissza nevezést. Mi úgy döntöttünk, hogy minden anyagi és egyéb dolgokat befinanszírozunk, hogy nehogy az legyen, mint korábban a Zemplén Rallye esetében! Tulajdonképpen senki nem értékelte, sőt alapvetően még rosszabbat is csináltunk, mert az idei versenynaptárba nem kerültünk bele.

A Rabócsi Ringen milyen versenyeket láthatunk idén?

Lesz rallycross futam, magyarbajnoki és középeurópai, lesz rallysprint, gokart országos bajnokság és lesz drift futam, amiből az egyik Európa bajnokság.

Komolyabb fejlesztés várható-e a Ringen a közeljövőbben?

Alapvető célkitűzésünk, hogy a pályát továbbra is fejlesszük. Egy hároméves terv keretében van egy közel 4 kilométeres aszfalt pályának a megvalósulás, gyorsasági pálya, ami leginkább motorozásra és autózásra lesz alkalmas. Ez egy hosszú távú cél, nem szeretnénk feladni, mindenképpen szeretnénk fejleszteni. Az is lehet, hogy az autocrosst is bevonjuk a mostani pályába egy másik nyomvonallal. Ahogy az anyagi lehetőségünk engedi mindenféleképpen, szeretnénk fejleszteni.

Ezen az aszfalt pályán gyorsasági ob futam is megrendezésre kerülhet?

Nagyon sok pénzbe kerül, és ha ez rendelkezésre fog állni és meglesz a pálya, akkor természetesen autós és motoros gyorsasági versenyeket szeretnénk rendezni rajta. Nem nemzetközi versenyekre koncentrálunk, az a célunk hogy egy jó hangulatú versenypályát teremtsünk ahol az emberek, jól érzik magukat, a szabadidejüket és a hétvégéjüket töltik ott.
Húsvétkor van az első futamunk, várunk minden autósport rajongót!

Köszönöm hogy hívtál!

Én köszönöm!

 

talijani


 

Bejelentkezés

Online

Oldalainkat 69 vendég böngészi